Downloads

Op deze pagina vindt u formulieren en publicaties die wellicht voor u relevant zijn. Wij doen onze uiterste best deze up to date te houden en zetten er, indien van toepassing, tevens de link bij naar de relevante website. Wij kunnen u bij de aanvraag, invulling en administratie helpen.

Wij kunnen ons ook voorstellen dat u de informatie op onze website nog een keer op uw gemak wilt doornemen. Daartoe kunt u hier onze Happy HomeCare Brochure downloaden.

CIZ

Heeft u een zorg indicatie nodig, dan is het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) de aangewezen instantie. De weblink is CIZ – Centrum Indicatiestelling Zorg. U kunt kiezen uit Zorg In Natura – ZIN (bijvoorbeeld door een revalidatiecentrum) of voor een Persoonsgebonden budget – PGB. Met het persoonsgebonden budget kunt u zelf de zorg inkopen. De link naar het zelf zorg aanvragen via het CIZ vindt u hier: zelf zorg uit wet langdurige zorg aanvragen!

Het aanvraagformulier vindt u hier:CIZ_Wlz-aanvraagformulier_invulbaar

Veel vragen inzake de Wet langdurige zorg en het persoonsgebonden budget kunt u vinden op https://ciz.nl/client/veelgestelde-vragen-clienten#  U kunt ook met ons contact opnemen met uw vragen. Heeft u verder nog vragen aan het CIZ over de veranderingen? Bel dan het CIZ met 0800-0126.

 

Zorgkantoor

Daarnaast heeft u te maken met het Zorgkantoor. Zij stellen een Toekenningsbeschikking Zorg vast, waarin de zorg componenten en het bijbehorende PGB element wordt weergegeven. De functie van Zorgkantoor wordt uitgevoerd door de ziektekosten verzekeraars. Dit kan per regio een andere ziektekosten verzekeraar zijn. Ter onderbouwing van de financiering van de PGB zorg zult u een budget plan moeten invullen. Ter onderbouwing van de zorg zult u het formulier Zorgbeschrijving bij zorgovereenkomst van het zorgkantoor moeten invullen. Wij kunnen u hierbij helpen zodat het proces geen vertraging oploopt. Het formulier vindt u hier: Formulier zorgbeschrijving zorgkantoor

 

Sociale verzekeringsbank

Sinds 1 januari 2015 krijgt u uw PGB niet meer op uw eigen rekening gestort, maar gaan de betalingen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB). U dient bij de SVB verschillende documenten aan te leveren om de zorg instelling (of ZZPer) die de zorg verleent betaald te laten krijgen. Meer hierover kunt u vinden op de website van het SVB met betrekking tot uw PGB.

 

Aftrek zorgkosten

Wanneer u de zorg die u inkoopt niet of niet geheel uit een PGB kunt betalen, dan is het mogelijk deze zorgkosten via uw aangifte inkomstenbelasting wellicht te kunnen verrekenen. Meer informatie van de belastingdienst over de aftrek van zorgkosten kunt u vinden op de website van de belastingdienst zorgkosten aftrek.