Klachtencommissie

 

Happy HomeCare hecht veel waarde aan op maat gemaakte zorg en doet al het mogelijke om goede zorg aan haar cliënten te leveren. Het kan zijn dat u zich wellicht niet goed begrepen voelt met betrekking tot de zorginvulling in de periode dat u cliënt bent bij Happy HomeCare. U kunt ook over andere zaken een klacht hebben. Van fouten kunnen wij leren.

Onze cliënt coördinatoren en de zorg au pairs staan met u in contact om eventuele zaken die spelen direct op te lossen. Daarnaast staat de weg naar onze klachtencommissie voor u altijd open. Wij hebben een interne klachtencommissie en een onafhankelijke externe klachtenfunctionaris.

Door dagelijks contact en onze klachten procedure kunnen wij op deze wijze onduidelijkheden en vergissingen voorkomen.

Het kan gaan om een klacht zowel van cliënt over de zorg au pair, van cliënt over een andere functionaris van Happy HomeCare, van cliënt over Happy HomeCare, van zorg au pair over cliënt, of van zorg au pair over Happy HomeCare.

Hieronder leggen wij u graag uit waar u terecht kunt met uw klacht. Happy HomeCare heeft haar klachtenreglement waar mogelijk gebaseerd op het klachtenreglement van Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN). Een exemplaar van het klachtenreglement kunt u hier downloaden. HHC klachtenprocedure 01052016Quasir.

Betaalbare 24-uurs thuiszorg

Vaste inwonende zorgprofessional

Eén vaste zorgprofessional inwonend
Klant staat bij Happy HomeCare centraal
De klant kiest de hulp samen met Happy HomeCare
24-uurs zorg in de klant zijn/haar eigen huis
Individuele zorg
Landelijke/EU dekking
Kosteloze intake thuis bij de klant
Altijd bereikbaar

Bij wie kunt u voor uw klacht terecht:

Bij de direct betrokkene

U kunt uw klacht bespreken met de direct betrokken zorg au pair. Dit kan best moeilijk zijn, maar kan wel direct een oplossing bieden. Wij houden dagelijks contact met onze zorg au pairs en zij stellen de zorg centraal, maar er kan natuurlijk altijd iets niet goed gaan. Uw cliënt coordinator kan hier ook een oplossende rol in spelen.

Bij het management van Happy HomeCare

Er zijn mogelijkheden om direct uw klacht door te geven aan het management van Happy HomeCare. Het management van Happy HomeCare zal uw klacht ter harte nemen en trachten een oplossing te vinden voor uw klacht. U kunt uw klacht doorgeven per mail (alex@happyhomecare.nl), per brief, in een telefoongesprek, of in een persoonlijk gesprek.

Na het indienen van een klacht wordt deze in behandeling genomen door de klachtenfunctionaris. Binnen een termijn van 2 weken zal er contact met u opgenomen worden over de ingediende klacht. Als u een voorkeur heeft hoe er contact met u opgenomen wordt kunt u dat hieronder vermelden. bv schriftelijk, telefonisch, per e-mail of gesprek. Het hangt natuurlijk helemaal van de aard van de klacht af, wat de doorlooptijd van de procedure zal zijn.

Bij onze cliënt coördinatoren

Er zijn mogelijkheden om uw klacht direct door te geven aan uw cliënt coördinator. Deze zal direct actie ondernemen om uw klacht op te lossen. Hij/Zij zal bij u langs komen om naar uw klacht te luisteren en die in goede harmonie op te lossen. Wanneer het de zorg au pair betreft en het beter is van zorg au pair te wisselen, dan zal dit direct in gang worden gezet zonder dat u uw zorg hoeft te missen.

 

Bij onze onafhankelijke externe klachtenfunctionaris

balk e-mail goed

De klachtenfunctionaris is een medewerker van Quasir, expertisecentrum op het gebied van klachten in zorg en welzijn. U kunt altijd bij haar terecht om over het voorval te praten. Het kan zijn dat u een ontevredenheid alleen wilt melden of een signaal wilt afgeven. Als u streeft naar een oplossing kan zij voor u bemiddelen of een gesprek tot stand brengen met de betrokkene. Zij kan u ook op de hoogte brengen van andere mogelijkheden.
De klachtenfunctionaris is onafhankelijk en stelt zich onpartijdig op. Zij probeert u en de betrokkene bij elkaar te brengen door bemiddeling, hoor en wederhoor toe te passen. Zij beoordeelt niet en geeft dus geen oordeel. Uw informatie wordt altijd vertrouwelijk behandeld en alleen met uw uitdrukkelijke toestemming onder de aandacht gebracht bij de betrokkene(n). Voor klachten in de externe onafhankelijke klachtenbemiddeling: Quasir coördinator is mevrouw L. de Boon; telefoonnummer 06-48445538. Het email adres voor Onafhankelijke Klachtenbemiddeling is bemiddeling@quasir.nl.

Wetgeving

Wetgeving rondom klachten is geregeld in de WKKGZ – Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg.

Het Happy HomeCare correspondentieadres is:

International Comprehensive Care Association (ICCA) Nederland B.V.

Bergweg-Noord 38 C
2661 CR Bergschenhoek
Nederland

Gratis kennismakingsgesprek met een specialist!

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  • MM slash DD slash JJJJ

Contact

Bergweg-Noord 38C
2661 CR Bergschenhoek

KvK nr.: 58898530
BTW nr.: NL853228711B01

T: 088-2474800
E: info@happyhomecare.nl
Skype: happyhomecare

Ons zorgaanbod

Tarieven


Betaalbare 24-uurs thuiszorg
Vaste inwonende zorgprofessional

palliatief terminale zorg

Persoonlijke verzorging


Persoonlijk

24 uurs zorg

particuliere ouderenzorg

Begeleiding & zorg op maat


Zorg op maat

24 uurs zorg

particuliere thuiszorg

Huishoudelijke hulp


Persoonlijke huishoudelijke hulp
(alleen onderdeel van het totaalpakket)

Liever even bellen?

Voor vragen of een gesprek over de mogelijkheden
staan wij u graag te woord.
T: 088-2474800 (24/7) | E: info@happyhomecare.nl

Vraag gratis een telefonisch consult aan!