top of page

Financieringsmogelijkheden voor thuiszorg uitgelegd

Bij Happyhomecare begrijpen we dat de kosten van thuiszorg een grote zorg kunnen zijn voor veel families. Gelukkig bestaan er verschillende regelingen die een deel of de volledige kosten kunnen vergoeden. Laten we eens kijken hoe dit precies in elkaar steekt.


Uw zorgbehoefte bepaalt de kosten


De kosten van thuiszorg hangen sterk af van de soort en intensiteit van de zorg die u nodig heeft. Heeft u alleen wat ondersteuning nodig bij lichte huishoudelijke taken? Of heeft u intensievere zorg nodig zoals verpleging, persoonlijke verzorging of 24-uurs toezicht? Hoe zwaarder de zorgvraag, hoe hoger over het algemeen de kosten zullen zijn.


Bij Happyhomecare bieden we verschillende vormen van thuiszorg aan, van enkele uren huishoudelijke hulp per week tot 24/7 zorg door een vaste, inwonende zorgprofessional. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek brengen we uw specifieke zorgbehoeften in kaart. Zo kunnen we u een passende offerte op maat geven met een duidelijk kostenoverzicht.


Vergoedingen via de zorgverzekering


Gelukkig wordt een groot deel van de kosten voor thuiszorg vergoed vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Zo vallen verpleging en verzorging zoals wondverzorging, injecties en hulp bij douchen en aankleden onder de dekking van uw basisverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polis en zorgverzekeraar.


Wet langdurige zorg (Wlz)


Voor mensen met een blijvende zorgbehoefte kan de Wet langdurige zorg (Wlz) uitkomst bieden. Deze regeling vergoedt zowel de zorgkosten als eventuele verblijfskosten in een zorginstelling. Maar de Wlz kan ook ingezet worden voor intensieve thuiszorg, zoals 24-uurs verpleging en verzorging aan huis.


Om in aanmerking te komen voor een Wlz-indicatie, moet uw zorgbehoefte eerst beoordeeld worden door een onafhankelijk indicatieorgaan. Bij Happyhomecare helpen we u graag bij het aanvragen van deze indicatie.


Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)


Voor lichtere vormen van thuiszorg zoals huishoudelijke hulp, begeleiding of woningaanpassingen, kunt u een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze regeling wordt uitgevoerd door uw gemeente. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw inkomen en vermogen.


Onze zorgconsulenten helpen u graag


Wij begrijpen dat het uitzoeken van vergoedingen en het aanvragen van de juiste indicaties een ingewikkelde puzzel kan zijn. Daarom staan onze zorgconsulenten klaar om u hierbij te ondersteunen. Zij hebben jarenlange ervaring in de zorgwereld en weten precies hoe de verschillende regelingen in elkaar steken.


Tijdens een vrijblijvend gesprek brengen zij uw situatie in kaart en geven zij u een helder advies over de financieringsmogelijkheden die voor u van toepassing zijn. Zo kunnen we samen zorgen dat u de best passende en betaalbare thuiszorg ontvangt.


Uw gemak en gemoedsrust staan voorop


Bij Happyhomecare streven we ernaar om de zorg zo betaalbaar mogelijk te maken voor onze cliënten. Want iedereen verdient de beste zorg, ongeacht de portemonnee. Tegelijkertijd willen we u ook ontlasten van de administratieve rompslomp.


Onze zorgconsulenten nemen deze last dan ook graag van uw schouders. Zij regelen de aanvragen, indicaties en vergoedingen voor u. Zo kunt u zich volledig richten op wat écht belangrijk is: genieten van uw vertrouwde thuisomgeving met de zorg en ondersteuning die u nodig heeft.


Heeft u vragen over de kosten van thuiszorg of de vergoedingsmogelijkheden? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om u te helpen bij elke stap in dit proces. Want bij Happyhomecare zetten we ons met hart en ziel in voor uw gemak, gemoedsrust en kwaliteit van leven.

Comments


bottom of page